Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Putyin és Medvegyev 2035-ben kettesben üldögél a Kremlben

2008.03.03. 10:47
Nemcsak a magyar humor halott, derült ki az oroszországi választások apropóján.

Oroszországban sok vicc volt forgalomban az utóbbi időben a vasárnapi elnökválasztásról. Az MTI csokorba gyűjtött néhányat.

Medvegyev és a kormány

Vlagyimir Putyin egy Maybach luxusautót ajándékoz Dmitrij Medvegyevnek. Az hálásan megköszöni az igazán nagyvonalú meglepetést. A kocsiba ülve azonban látja, hogy nincs kormánykerék. Hol a kormánykerék - kérdi a megajándékozott az ajándékozótól. Mire az utóbbi: "Minek az neked, majd én kormányzok helyetted."

Vodka

Ahogyan van Putyinka vodka, hamarosan lesz Medvegyevka vodka is, 39,5 százalákos alkoholtartalommal. Miért épp 39,5? Mert a Putyinka 40 százalékos, és a Medvegyevka nem lehet erősebb nála.

Gyima és Vologya

Putyin és Medvegyev 2035-ben kettesben üldögél a Kremlben. Putyin megszólal: Te Gyima, elfelejtettem, ki is most az elnök és ki a miniszterelnök kettőnk közül? Medvegyev feláll, kimegy, ránéz a szoba ajtaján lévő táblára, és azt mondja: Most én vagyok a miniszterelnök, Vologya. Erre Putyin: Na, akkor Te mész sörért.

Bogdanov és a hét törpe

A választás napján a mesekönyv lapjairól kilép a hét törpe, és azt mondja a könyvet tartó kisfiúnak: Na, megyünk. Az csodálkozva kérdezi: Hová? Hát elnököt választani, Bogdanovra szavazni - mondják a törpék. És miért éppen Bogdanovra? - kérdi a gyerek tágra nyílt szemmel. Mire a törpék: Mert nekünk, a fantázia szüleményeinek össze kell tartani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!