Konrád, Tivadar
4 °C
14 °C

Fél évig lehetünk vízummentesen Kanadában

2008.03.03. 15:16
Korábban tévesen jelent meg az az információ, hogy a magyar állampolgárok legfeljebb három hónapig tartózkodhatnak vízum nélkül Kanadában. A kanadai nagykövetség közleménye szerint hat hónapig maradhatunk Kanadában, de a visszautazás legkésőbbi dátuma szerepelhet az útlevélben.

Legfeljebb hat hónapig tartózkodhat a legtöbb Kanadába utazó magyar állampolgár az országban vízummentesen, közölte a kanadai nagykövetség hétfőn. Papp Tamás politikai és sajtóreferens közlése szerint korábban tévesen jelent meg az az információ, hogy a magyar állampolgárok legfeljebb három hónapig tartózkodhatnak vízummentesen Kanadában.

Szombaton a külügyi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a vízummentesség három hónapra érvényes, és ezen időszak alatt nem lehet munkát vállalni Kanadában.

Papp Tamás közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy Kanadába utazóknak fontos tudni, az országból való távozás legkésőbbi időpontját a belépéskor az útlevélbe bepecsételhetik. Ilyen esetben az utazó köteles a megjelölt időpontban elhagyni Kanadát. A tanulmányi engedéllyel, vagy munkavállalási engedéllyel rendelkező magyar utazóknak a távozás legkésőbbi időpontját az útlevelébe szintén bepecsételheti a kanadai hatóság.

A Kanadai Nagykövetség kéri a Kanadába utazni szándékozó magyar állampolgárokat, hogy a Kanadai Állampolgársági és Bevándorlási Minisztérium honlapján (www.cic.gc.ca) tájékozódjanak az országba való belépés feltételeiről az utazás előtt, olvasható a közleményben.