Klaudia
-4 °C
2 °C

Juscsenko takarítónőknek tartott beszédet a román parlamentben

2005.04.22. 19:09
Főleg a parlamenti segédszemélyzet hallgatta végig Bukarestben Viktor Juscsenko ukrán elnök orosz nyelvű beszédét. Mivel a teremben csak maroknyi honatya tartózkodott a látogatás idején, a szenátus elnöke mozgósította a takarítónőket és titkárnőket, villanyszerelőket és sofőröket.

Juscsenko látogatása egybeesett az ellenzéki PSD kongresszusával, illetve a parlamenti hétvégével, mely mind rendesen, csütörtök déltől vette kezdetét az alsóházban.

Juscsenkó nem tudta

Mivel a teremben csak maroknyi honatya tartózkodott a látogatás idején, Nicolae Vacaroiu, a szenátus elnöke a segédszemélyzetet mozgósította, hogy feltöltsék az üresen tátongó sorokat. A képviselők és szenátorok szerepét így a takarítónők és titkárnők, villanyszerelők és sofőrök vették át, az alkalmi gyülekezetben ráadásul a nők alkottak többséget.

Juscsenkót nem informálták az újonnan toborzott hallgatóság összetételéről. A vendég a padsorokban ülőkhöz intézve szavait kijelentette: "Romániai látogatásom legfontosabb momentuma, hogy Ukrajna nevében baráti jobbot nyújtsak. Ma ezt tettem Románia elnökénél is, s ezt teszem most is az Önök irányába, s örvendek, hogy a kinyújtott kéz nem üres levegőt markol."

A személyzet Vacaroiu intésére tapsviharban tört ki, amely folytatódott, amikor Juscsenko arról biztosította hallgatóságát, hogy Ukrajna kiáll az európai értékek mellett.