Auguszta
-4 °C
2 °C

Bush híve 'W'-jét követeli

2005.04.21. 20:23
Bush elnök híve pereli a Republikánus Párt Elnökségét és annak egy beszállítóját. Állítása szerint az ő dizánját másolták a 2004-es kampányban a lökhárítómatricák logójához ("W").

Jerry Gossett (Texas, Wichita Falls) állítja, hogy 2001-ben a lexingtoni Spalding Groupnak, az RNC kampányanyagait szállító cégnek, 2003-ban pedig az Republikánus Párt elnökségének (RNC) mutatott be egy dizájntervet és visszutasításra talált.


Jerry Gossett (AP)
2004 elején egy meglepően hasonló logóval találkozott az interneten és kiderítette, hogy az a RNC-hez tartozik. Gossip cége kártérítési pert indított szerzői jogsértés és összeesküvés vádjával.Tracey Schmitt, az RNC sajtótitkára komolytalannak találta a keresetet.

A Spalding képviselői nem kívántak nyilatkozni, de a társaság jogásza levélben kifejtette Gossett ügyvédjének, hogy dizájnja nem felel meg a hasonlóság jogi kritériumainak.

A World Trade Center mellett zászlót felvonó tűzoltók látványa inspirálta Gossettet a W szárán lobogó amerikai zászló megrajzolására. A betű melletti 43-as szám a negyvenharmadik elnökre utal. A Spalding dizájn Gossett negyszögletesével szemben kerek és 04 található mellette. A Spalding ügyvédje szerint dizájnjuk alapelemei már 1999-ben (egy évvel Bush elsö győzelme előtt) kikristályosodtak.

Gossett hűséges republikánus, kéteszer is Bush-ra szavazott, de most megcsömörlött. "A nagy Republikánus párt pici magammal szemben, semmi esély nem volt a győzelemre", mondta.