Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Evakuálták a Fehér Ház egy részét

2003.11.20. 17:15
Kedden egy repülőgép megsértette az elnöki lakhely körüli tiltott zónát, ezért az ott dolgozó hivatalnokokat gyorsan kimenekítették az épületből. Az Egyesült Államok elnöke londoni útja miatt nem tartózkodott rezidenciáján.
Kedden kiürítették a Fehér Ház bizonyos részeit, miután egy repülőgép berepült az elnöki rezidencia fölötti tiltott légtérbe, hozták nyilvánosságra csütörtökön az incidens tényét a washingtoni hatóságok.

"Délkeleti irányban haladt a gép, és a Szövetségi Légihatóság megpróbált kapcsolatba lépni vele" - nyilatkozott Jean Mitchell, a titkosszolgálat szóvivője. Hivatalos evakuálás nem történt, de a a nyugati szárnyban dolgozóknak el kellett hagyniuk az épületet egy kis időre. Bush elnök egyik asszisztense elmondta, hogy a közeli utcára kellett menniük, de hamarosan visszatérhettek munkájukhoz.

Az elnök Nagy-Britanniában tartózkodott az eset idején, így a biztonsági készültség szintjét nem is emelték magasabbra, jelentette az AP hírügynökség. A légihatóság jelenleg is vizsgálja az ügyet, amihez hasonló november 10-én történt legutóbb, amikor egy kisebb magángép repült be a tiltott zónába. Akkor a légierő gépei kísérték ki a később veszélytelennek bizonyuló betolakodót. Az elnök akkor sem tartózkodott a Fehér Házban.