Konrád
8 °C
26 °C

Visszakövetelték a halott katona zsoldját

2003.04.15. 14:24
Helikopter-balesetben elesett férje kilencnapi zsoldját és a szolgálati lakás elhagyását követelte levelében egy védelmi minisztériumi tisztviselő Lianne Seymourtól. Az özvegyet Tony Blair biztosította arról, hogy megtarthatja a lakását, a védelmi miniszter pedig nyilvánosan bocsánatot kért.
"Ostoba bürokratának" nevezte közelményében azt a brit védelmi minisztériumi tisztviselőt főnöke, aki levélben követelte vissza egy elesett brit katona özvegyétől a férje halála utáni időszakra vonatkozó bérét. Lianne Seymourt még a szolgálati lakása elhagyására is felszólították.

Férje, Ian Seymour a 3. brit kommandós alakulat tisztjeként március 22-én helikopter-balesetben vesztette életét. A védelmi minisztérium illetékese levélben szólította fel a haláleset és a hónap vége között eltelt kilenc nap zsoldjának visszafizetésére.

A levél nyilvánosságra kerülése hatalmas botrányt kavart Nagy-Britanniában. Tony Blair miniszterelnök hétfőn a parlament ülésén biztosította az özvegyet arról, hogy megtarthatja lakását. Geoff Hoon védelmi miniszter kedden közleményben kért bocsánatot az özvegytől, beosztottját hibáztatva a történtekért.