Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a Nobel-díjas író támadóját

2007.02.18. 09:38
Letartóztatták szombaton az amerikai New Jersey államban azt a férfit, aki február 1-én egy San Franciscó-i szállodában megtámadta Elie Wiesel Nobel-békedíjas írót, Holokauszt-kutatót.

A 22 éves, Eric Hunt nevű gyanúsítottat egy pszichiátriai intézetben találták meg, aki idemenekült a felelősségre vonás elől, jelentette a San Francisco Chronicle című napilap. A rendőrség megállapította: Hunt kifejezetten azzal a szándékkal szökött a hónap elején Kaliforniába, hogy az írót célba vegye.

Wiesel egy felekezetközi békekonferencián vett részt a San Franciscó-i Argent szállodában. A támadó a liftben szólította meg, interjút követelt tőle. Az író beleegyezett, hogy a szálloda halljában beszélget vele, de a fiatalember ragaszkodott hozzá, hogy a szobájába menjenek. Miután Wiesel erre nem volt hajlandó, a támadó megállította a liftet, és erőszakkal akarta bevonszolni őt egy szobába. Az író segítségért kiáltott, mire az agresszor elmenekült, de közben a szálloda előtt hagyta gépkocsiját, benne pénztárcáját, hitelkártyáját és vezetői engedélyét. Így tudták nyomon követni egészen a pszichiátriai klinikáig.

A Chronicle úgy tudja: Hunt kézre kerítését az is megkönnyítette, hogy a támadó feltette akciója történetét egy szélsőséges antiszemita internetes oldalra. A támadó ellen várhatóan többek között emberrablási kísérlet és idős emberrel szembeni fizikai erőszak címén emel vádat a San Franciscó-i ügyészség.