Szilvia
5 °C
16 °C

Elítélt irakiaknak segített egy amerikai ezredes

2007.10.15. 14:24

Az ellenség segítésének vádjával került hadbíróság elé William Steele alezredes, a bagdadi Camp Cropper börtön volt parancsnoka. Itt tartották fogva kivégzése előtt Szaddám Huszeint is. A parancsnok a vád szerint lehallgatásbiztos mobiltelefont adott át őrizeteseknek.

Az idén áprilisban őrizetbe vett alezredest emellett azzal is vádolják, hogy nem hajtott végre egy parancsot, jogosulatlanul birtokolt titkos információkat, és "helytelen kapcsolatot" tartott fent tolmácsával.

Az alezredes az október 7-én tartott előzetes meghallgatáson mindössze három, kisebb súlyú bűncselekményben vallotta magát bűnösnek, így elismerte, hogy titkos információkat tartalmazó dokumentumokat tárolt lakhelyén, nem megfelelően jelölt titkos információs anyagokat, és pornográf anyagokat birtokolt. E vádak mindegyike kétéves szabadságvesztéssel járhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?