Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Önkéntesek mentik az állatokat is

2001.09.17. 14:47
Kapcsolódók (1)
Önkéntesekből álló speciális mentőcsoportok alakultak New Yorkban a World Trade Center körzetében elhelyezkedő lakásokban rekedt állatok megmentésére - közölte a CNN. Mivel a keddi terrortámadást követő evakuálás során a lakosok nem mehettek vissza lakásukban maradt állataikért, sok háziállat ellátás nélkül maradt.
Az alakulatok eddig több mint ötven állatot mentettek meg. Az állatok közül néhány gyógykezelésre szorult. A páciensek többnyire kutyák, macskák és madarak, de egy "Little Dude" nevű gekkónak (aki az átélt sokk hatására levedlette bőrét) is segítségre volt szüksége.

Mivel a keddi terrortámadást követő evakuálás során a lakosok nem mehettek vissza lakásukban maradt állataikért, sok háziállat ellátás nélkül maradt
Az állatok gazdáit többnyire lelkiismeret-furdalás gyötri, amiért magukra hagyták kedvenceiket, ezért kapcsolatba lépnek a mentőalakulatokkal és segítséget kérnek. "Örömteli látni, amikor a gazdák és háziállataik ismét találkozhatnak" - mondta Jennifer Olsen az állatokkal szemben elkövetett kegyetlenkedések megelőzésére alakult társaság tagja.

Néhány kedvenc azonban gazdi nélkül maradt. Azokat az állatokat, amelyek gazdái meghaltak vagy eltűntek, ideiglenesen állatmenhelyeken helyezik el, később pedig örökbe kívánják adni.

New York lakosai a rájuk jellemző módon reagálnak az eseményekre: az örökbe adandó állatok iránt igen nagy az érdeklődés, mert az emberek úgy érzik, ezzel is tehetnek a terrortámadás szörnyűségének enyhítéséért, az utcákon pedig a többi mentőcsapathoz hasonlóan az állatmentőket is ünneplésben és elismerésben részesítik.