Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tilos a YouTube az amerikai katonáknak

2007.05.14. 19:11
Nem oszthatják meg videóikat és nem barátkozhatnak a jövőben a Pentagon saját hálózatán az amerikai katonák. A tilalom oka, hogy a videómegosztok foglalják a sávszélességet, a felvételek pedig érzékeny információkhoz juttathatják az ellenséget.

A YouTube és a MySpace oldalait is letiltották az amerikai hadsereg internetes hálózatáról. A Pentagon szerint a közösségi oldalakra és a videómegosztóra feltett tartalmak értékes hírszerzési értesüléseket árulhatnak el az Egyesült Államok ellenségeinek.

A másik ok, amiért korlátozták a két szolgáltatás hozzáférését, hogy mindkét oldal jelentős sávszélességet foglalt, ezzel lassítva az amúgy a hadsereg belső kommunikációjára használt hálózatot.

Az amerikai hadsereg eddig is szűrte a saját hálózatán hozzáférhető tartalmakat, azt azonban eddig sem, és a jövőben sem korlátozza, korlátozhatja, hogy független hálózatokon milyen tartalmakat olvasnak és osztanak meg a katonáik.

Igaz, Irakban és Afganisztánban, a két fő hadszíntéren nehéz független internetszolgáltatót találni.

A Wired magazin katonai szakértője szerint a tilalom érthető, hiszen "ez [a terror elleni] információs háború is". Igaz, szerinte így nem csak a rossz, de a jó hírek közlésének lehetőségétől is megfosztják a katonákat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?