Tekla
8 °C
20 °C

Megfenyegettek egy szerbiai magyar párt Horvátországban

2005.08.26. 14:26
Halálosan megfenyegettek egy magyar párt a horvátországi Zadar melletti nyaralójuknál. A fenyegetést a szerbeknek címezték, Rablovszkiék ugyanis szabadkai rendszámú autóval járnak.

Szerbnek néztek és ezért halálosan megfenyegettek egy magyar házaspárt Horvátországban, jelentette a B92. Rablovszki István és neje évek óta Szabadkán dolgoznak, ezért szerb-montenegrói rendszámú autóval járnak.

Horvátországi nyaralójukba is a szabadkai rendszámú autóval érkeztek. Egyik nap nacionalista grafitiket találtak Zadar melletti, pakostanei házukon.

"Meg fogunk gyilkolni", illetve "utolsó figyelmeztetés a szerbeknek" - állt a falfirkákon. A támadók Rablovszkiék autójának rendszámát is kisatírozták, írja a Slobodna Dalmacija című regionális napilap.

"El sem hiszem, hogy valaki ezt tette velünk" - nyilatkozta a hatvannégy éves Rablovszki Hajnalka a Slobodna Dalmacijának. Mint mondta, már húsz éve van nyaralójuk Pakostanéban, és a helyiekkel kimondottan jó a viszonyuk. "Húsz év után valaki ilyen szörnyűséget tesz velünk, csak mert szabadkai rendszámú az autónk.

Az ügyben nyomozó zadari rendőrök még nem tudják, ki fújhatta le Rablovszkiék házát. A Slobodna Dalmacija értesülései szerint a hatóságok nagy erőkkel nyomoznak, de egyelőre nincs arra utaló jel, hogy bárkit is gyanúsítanának.