Fokozottan védik a magyar-jugoszláv határt

2003.03.12. 18:12
A szerb miniszterelnök elleni merénylet után fokozott járőrözést rendelt el a zöldhatáron és megszigorította a bejövő forgalom ellenőrzését a Határőrség. Az akcióval Djindjics gyilkosainak Magyarországra szökését akadályoznák meg.
A bejövő forgalom szigorúbb ellenőrzését és a zöldhatár fokozottabb védelmét rendelte el a Határőrség a magyar-jugoszláv határon Zoran Djindjics meggyilkolása után. A fokozott védelmet a szerb kormányfő gyilkosai szökésének megakadályozására rendelték el. Határzárról azonban "nincs szó" - nyilatkozta az Indexnek Orodán Sándor határőr-szóvivő.

Megakadályozzák a bűnözők szökését

A fokozottabb védelemre a tettesek szökésének megakadályozásán túl azért is szükség van, mert a szerb kormány rendkívüli állapot hírdetett ki. "Ez esetben több körözött bűnöző is megkísérelheti az átszökést" - mondta el Orodán, a határőrök ezt akarják megakadályozni.

Ellenőrzőpontok Dél-Magyarországon

Ennek érdekében a határokon a bejövő forgalom fokozottabb ellenőrzését, a "járművek minden zugának" átvizsgálását rendelték el. Megerősítették a zöldhatár védelmét is, a járőrök sűrűbben és a határhoz közelebb járőröznek. A határőrség, helyenként a rendőrséggel közösen, magyar területen is több belső ellenőrzőpontot állított fel- mondta el az Indexnek Orodán.

A szerbiai helyzetre tekintettel az ország "lehető legrövidebb időn belüli" elhagyására szólította járműveit a Hungarocamion - Volán Tefu Cégcsoport. A szállítmányozó cég öt kamionja tartózkodik Szerbiában, legkésőbb éjfélig azonban elhagyják az országot. A teherautókkal rádiókapcsolatot tartanak fenn és műholdról követik mozgásukat.  • Hírek
  • Hírek