Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Folytatódó izraeli támadás Gázában

2005.09.28. 08:39
Tüzérségi támadásokat és légicsapásokat mért Gázára az izraeli hadsereg. A palesztin terrorszervezetek már kedden visszavonulót fújtak.

Folytatta a légitámadásokat a Gázai-övezetben Izrael, jelentette a BBC. A hadsereg légiereje annak ellenére bombázta Beit Hanun környékét, hogy kedden a Hamasz és az Iszlám Dzsihád is bejelentette az Izrael elleni rakétatámadások felfüggesztését.

A Hamasz pénteken kezdett támadássorozatot, miután egy gyűlésén rakéta robbant. A terroristák azonnal Izraelt vádolták a támadással, bár keddre kiderült, hogy a gyűlésen a Hamasz saját gyártású barkácsrakétái robbantak. A Palesztin Hatóság hivatalos vizsgálata szerint a huszonegy halálos áldozat testében talált repeszek Kaszám rakétákból származnak.

A terroristák tűzszüneti felhívása ellenére az izraeli hadsereg szerdára virradó éjjel is folytatta a támadásokat. Észak-Gázát tüzérséggel támadták.

Beit Hanunban szerda éjjel nagy áramszünet volt a légicsapások miatt. A légierő lerombolt egy hidat is a városban, amiről a terroristák rakétatámadásaikat indították. A légi támadásoknak nem volt áldozata, írja a BBC.

A még izraeli megszállás alatt álló Ciszjordániában is akcióztak, a hadsereg alakulatai a Hamasz és az Iszlám Dzsihád irodáiban razziáztak. Folytatódtak a terroristacsoporto vezetői elleni célzott támadások is.