Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Rendőrnek mentek, zavargásba kezdtek

2006.11.06. 11:16
Rendőrjelöltek kezdtek zavargásokat Indiában. A Delhihez közeli Ghaziabad városában öt kilométer hosszan fosztogatott több száz, eredetileg rendőrségi felvételire érkezett zavargó. Túl nehéz volt a felvételi vizsga.

Zavargások robbantak ki Indiában, Ghaziabad városában. A Delhi-közeli nagyvárosban a rendőrségi felvételire jelentkező több száz ember vasárnap este kezdett lázongani, mert túl nehéznek találták a felvételi követelményeket, írja a BBC.

A zavargást a rendfenntartóknak egy óra alatt sikerült megfékeznie.

Az indiai kormány a rendőrségi reform keretében hirdetett felvételt a rendőrségre, hogy lecserélhessék a túlságosan korrupt és a túlkapásoktól sem visszariadó rendőri állományt.

Ghaziabadban mintegy húszezren jelentek meg a meghirdetett toborzón. Itt írásos vizsgát kellett volna tenniük, ezt azonban a többség túl nehéznek találta, ezért zavarogni kezdett.

A dühödten távozó jelentkezők autókat és buszokat állítottak meg a rendőrakadémia közelében. Betörték a járművek ablakait, kirángatták az utasokat, több nőt szexuálisan zaklattak.

A rendőraspiránsok tömege megfékezhetetlenné vált. Elindultak a Delhibe vezető főúton és öt kilométer hosszan végigfosztogatták azt. A rohamrendőrök végül husángokkal fékezték meg a dühöngőket.

A BBC helyszíni tudósítója szerint Indiában nincs nagy becsülete a rendőröknek, a közvélemény korruptnak, lustának és használhatatlannak tartja őket. Mint írta, a mostani zavargás, ha lehet, tovább rontotta a rendőrök megítélését.