Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Gerendai: Veszteséges lesz a Sziget

2007.08.14. 16:28
Várhatóan idén nem lesz nyereséges a Sziget fesztivál, ugyanis a rendezvény utolsó, keddi napján teltháznak kellene ahhoz lennie, hogy elérjék azt a 385 ezres heti látogatószámot, amelynél már nyereségről lehetne beszélni, mondta Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője.

A Sziget fesztivál első hat napján összesen 321 ezren látogattak ki az Óbudai-szigetre, így kedden 64 ezer embernek kellene itt buliznia ahhoz, hogy elérjék a tavalyi 385 ezres látogatói csúcsot. "Nagyon úgy látjuk, hogy az idén mindenképpen veszteséges lesz a fesztivál, csak hogy mennyire, az a kérdés" - fogalmazott Gerendai Károly.

Mint mondta, a hétvégi esőzés nem tett jót a fesztivál látogatottságának. Ugyan bíznak abban, hogy az utolsó nap esetleg telt ház lesz, de hétköznapról van szó, ráadásul az esti sztárfellépő Killers zenekar inkább Nyugat-Európában nagy sztár, az főleg a jeggyel már rendelkező külföldi látogatókat vonzza, nem a magyarokat.

Ha a Faithless-koncert napján nem volt teltház, akkor nem nagy a valószínűsége, hogy kedd este az lesz, jegyezte meg Gerendai Károly. Hozzátette: a cég egyéb rendezvényei, például a nulladik napra szervezett LGT-koncert, vagy a marosvásárhelyi Félsziget fesztivál nyeresége miatt összességében a cégük "nem fog megdőlni".