Szigeti emberkísérlet: a punk lázas beteg

2007.08.13. 13:28
A hagyományosan legdurvább szombati Sziget-napon egészségügyi realitynk szereplői, a csaj, a punk és az absztinens súlyosan amortizálódott. Aki éjjel legény, nappal is legyen az? Hahaha. Magas láz, ötödik nap.

Kutya (25)

Kutya

„Még egy csaj se jött oda hozzám, csak szőrös pasik” – panaszkodik Kutya megérkezésekor, mivel többen felismerik, miközben a doktornőre várunk. Kutyát előző nap több más szigetlakóhoz hasonlóan elkapta az eső, de nem fázott meg, nem is fáj a torka. Eleinte a Hives-koncerten ugrált, de azt megunva elment Prosecturára és Hatóságilag Tilosra, majd a Lovarda rockdiscójába, táncolni („Ugyanaz a zene lemegy háromszor, de senkit nem zavar”). 6,7 kilométert gyalogolt tegnap, ami szerinte nagyon kevés, várjuk a mai rekordot. Mivel délben „halálra zabálta magát”, ezért éjszaka csak egy lángost evett. Nem tudni, hogy a fáradtság vagy a kaják miatt, de erősen megy a gyomra Kutyának: „Nem fosok, csak sokat fingok” – elemzi részletesen az olvasóknak a helyzetet, majd kiderül, hét órát aludt.

Hét körül megyünk ellenőrzésre, de az egészségügyi bázison óriási munka zajlik: főleg az előző éjszakai esőzés miatt kiment bokákról tudósítanak minket, és a Hotelnek nevezett detoxikáló is száztíz százalékon megy. Dr. Borbély Katalin teljesen egészségesnek találja a vizsgálatra futva érkező Kutyát, akinek ezért picit magasabb a vérnyomása (130/100) és a pulzusa (95) is. Új problémát lokalizáltunk: a hátsó fog lukas, nem itt lyukadt ki, de meg kell csináltatni. Kutya tüdeje most sem muzsikál fényesen, az érték csupán 95 százalék, ami egy erős dohányosénak felel meg. Kutya soha nem is dohányzott. Mi baja lehet? Összefoglalva Kutyát: nagyon pörög, de jól van.

Aberrált (28)

Aberrált

Aberrált már kevésbé, már találkozásunkkor látszik, mennyire sápadt és most először sör sincs nála. Hányingere van, fáj a torka és remeg a keze. Erősen gondolkozott, hogy egyáltalán kijöjjön-e a Szigetre, de aztán kihajtotta a tisztesség. Előző este 15 sörig húzta a strigulát, ez volt a legdurvább estéje, még a papír is elveszett, amin étkezéseit és alkoholfogyasztását vezette. A doktornő rögtön megméri a lázát (38 fok): „teljesen lerobbant”. Mézes teát javasol, mert látja, hogy kedvenc médiapunkunk ezt az éjszakát sem hagyná ki. Mit rontott el? – kérdezzük Aberráltat: „Nem szabadott volna két éjszaka is ronggyá áznom, majd hideg földön aludnom.” A doktorok a pihenést javasolják Aberráltnak, akár az egészségügyi sátorban, de kedvesen visszautasítja. Azt viszont megígéri, időben, hajnali három körül hazamegy.

Anilla (25)

Anilla

„Nagyon szégyellem magam, mert sok programot kinéztem, de végül semmire nem mentem el – kezdi összefoglalni az ékszakáját Anilla, majd vall: „Botrányos részegre ittam magam, de nem tudom, pontosan mennyit. Hamar elkezdtem pálinkázni.” De mégis mennyit? „Két liter bort és két deci törköly pálinkát a doktornő kalapkúra-utasítására. Ettem steak krumplit is”. A szoknyája is elszakadt Anillának, és így kellett mennie a Party Arénába, majd a Magic Mirrorba. „A mezítlábas táncolás nem tett jót a meghűlésnek, ezért folyamatosan ömlik belőlem a masszív sárga takony”. A doktornő első ránézésre megemlíti, hogy Anilla állapota is romlott. „Szárazabb a bőre, kenegesse hidratálóval, és a taknyot engedd folyni. A 98-as szaturáció nagyon jó, a pulzus 90” – mondja a doktornő. Szerinte ez az érték nem rossz, de Anilla máshogy látja: „Nálam ez magas, mert olyan 70 körül van nyugalmi állapotban”. A combján éktelenkedő titokzatos lilásodó foltot Venoruton géllel kenték be. A tényszerűség kedvéért pontosan közöljük kettejük párbeszédét Anilla táncos életéről:
- Sokat táncolsz egyébként?
- Mármint milyen értelemben?
- Miért, nem táncolsz?
- De, csak szórakozási céllal.
- Valamiért azt hittem, hivatásszerűen.

Közönségtalálkozó

Hétfő este, 20 órakor a Pesti Est színpadon, Aberrált együttese, a csodálatos, művérrel turbózott Yellow Spots koncertjén közönségtalálkozó az emberkísérlet három szereplőjével és orvosával. Mindenkit szeretettel várunk. Kutya a szénsavas ásványvizet, valamint az ice teát szereti, Anilla a viceházmestert, Aberrált a sört.