Dobó Kata is fellép március 15-én

2009.03.06. 12:42 Módosítva: 2009.03.06. 13:44
A színésznő mellett Fullajtár Andrea, Fekete Ernő, és Nyári Oszkár is fellép a Nemzeti Múzeum előtt megrendezett márciues 15-i állami ünnepségen, amin a nők is főszerepet kapnak.

Népszerű színészek, köztük Dobó Kata alakítják idén március 15-én az ünnepi előadás főszerepeit a Nemzeti Múzeum előtt. A színésznő nem először játszik forradalmomról szóló produkcióban, Andy Vajna filmjében, a Szabadság szerelemben 56-ban lázadt a rendszer ellen.

Az ünnepi előadásban öt saját útját kereső fiatal hétköznapi örömei, bánatai mellett a saját életükből előhívott ünnepi emlékképek elevenítik meg 1848 hangulatait. Dobó Kata mellett a főbb szerepekben Fullajtár Andrea, Fekete Ernő, Simon Kornél, Nyári Oszkár, Stubnya Béla látható, és fellép Egyházi Géza énekes is.

A nők is főszerepet kapnak

Az ünnepi produkció vezető koreográfusa Román Sándor és bemutatkoznak benne a győri balett szólistái is. A Közös tavaszunk című ünnepi műsor március 15-én 11 órakor kezdődik a Nemzeti Múzeum előtt. (A részletes program a magyarorszag.hu-n.)

"Az előadásban egy fiatal nőt alakítok, aki maga is keresi annak az útját, hogyan tudja 2009-ben átélni a nemzeti ünnepet - mondta Dobó Kata - Örülök annak, hogy az idei programban több helyen megjelennek a nők, mint az 1848-as esemény főbb szereplői. Végre rajtuk keresztül is megismerhetjük a történéseket."

A műsor honlapja szerint a már ismert férfialakok mellett a forradalom hősnői is bemutatkoznak az előadás során: Szendrey Júlia, Teleki Banka, Leővey Klára és azok a lányok, asszonyok, akik egyenruhába öltözve csatlakoztak a honvédsereghez.