Jackson családja független boncolást kért

2009.06.28. 10:14
Michael Jackson családja független halottkémmel is elvégeztette a boncolást, mert hamarabb szeretnék megtudni a halála okát.

Los Angeles rendőrsége szombaton kihallgatta Michael Jackson személyi orvosát, aki a popsztár mellett volt, amikor leállt a szíve. A három órán át tartó beszélgetésen Conrad Murray segítőkész volt, minden kérdésre válaszolt, és az LA Times szerint nem hangzott el semmi, ami gyanúba keverte volna.

A halottkémi hivatal közölte, hogy Jackson gyógyszereket szedett, és további vizsgálattal próbálják kideríteni, hogy történt-e túladagolás. A toxikológiai vizsgálat eredményére körülbelül másfél hónapot kell várni.

Jackson családja egy független halottkémmel, saját költségen is elvégeztette a boncolást, mert nem akartak várni a hivatalos vizsgálati eredményre. A második boncolással, ami 10-20 ezer dollárba kerül, néhány nap alatt megtudhatják Michael Jackson halálának az okát.

Az állami vizsgálat azért tart hetekig, mert sokkal alaposabb. Olyan módszereket használnak, amelyeknek az eredménye a bírósági tárgyalásokon is felmutatható bizonyítékként.

A hivatalos boncolás során például megvizsgálják, hogy Jackson agya károsodott-e gyógyszerek hatására, így kimutatható minden korábbi túladagolás. Ha történt is ilyen, a privát boncolás azt nem tudja kimutatni, mert az elhunyt agya az állami halottkém hivatalában marad.