Haitinek gyűjtenek Szegeden

2010.01.26. 11:49
A haiti földrengés áldozatainak emlékére, az élők megsegítésére adnak jótékonysági koncertet a Szegedi Nemzeti Színházban.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Kórus Mozart Requiemjét adja elő február 7-én a Nagyszínházban. A koncert szólistái a szegedi teátrum művészei: Kónya Krisztina, Érsek Dóra, László Boldizsár és Altorjay Tamás lesznek. A jótékonysági hangverseny bevételét és az összegyűjtött adományokat a haiti földrengés túlélőinek megsegítésére ajánlják föl – mondta Gyüdi Sándor főigazgató a színház februári műsoráról tartott keddi sajtótájékoztatón.

Február 16-án a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház vendégszerepel Szegeden. A bánsági társulat két nemzetközi hírű bolgár rendező, Peter Pasov és Zseni Pasova a szerelem különböző formáit ábrázoló Amor omnia című mozgásszínházi produkcióját mutatja be.

A kolozsvári színház irodalmi vezetője, Visky András Tirami su című darabját február 17-én mutatják be a Kisszínházban Bodolay Géza rendezésében. A szerző azonos címet viselő könyvéből készült identitásjáték Bernadett történetét tárja a közönség elé, a darab főszerepeit Gidró Katalin és Horváth Illés játssza.

Az 1954-es labdarúgó világbajnokság idején játszódik Tasnádi István Aranycsapat című darabja, amelynek zenéjét Fenyő Miklós írta. Neve összeforrt a rock and rollal, így a nézőket nem érheti meglepetésként, hogy a szereplők táncra is perdülnek majd a színpadon. A Viharos gólöröm két nagyiramú félidőben alcímet viselő darabot február 19-én mutatják be a Nagyszínházban Szegeden.