Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

230 ezren látták a reneszánsz tárlatot a Szépművészeti Múzeumban

2010.02.14. 19:50
Összesen 230 ezren látták a Botticellitől Tizianóig című tárlatot a Szépművészeti Múzeumban, amely vasárnap este hat órakor zárult.

A reneszánsz kiállítás lett a múzeum történetének harmadik leglátogatottabb tárlata - mondta el Lévay Zoltán, a múzeum kommunikációs osztályvezető-helyettese. A Van Gogh-tárlat áll a rangsor élén 483 ezer érdeklődővel, és a Monet-kiállítás a második, 250 ezer vendéggel.

A száz kölcsönzött képet már jövő héten csomagolni kezdik és visszaszállítják a különböző külföldi múzeumokba. A Botticellitől Tizianóig című kiállítás 2009 októberének végén nyílt, és 2010. február 14-én este hat óráig lehetett megnézni a Szépművészeti Múzeumban. A látogatók negyede külföldi volt, és zömében a középkorúak mentek el a múzeumba.

A kiállításon több mint ötven múzeumból csaknem százharminc festményt lehetett megnézni. Harminc alkotás a Szépművészeti Múzeum saját tulajdona. Több mint nyolcvan festő, többek között Botticelli, Leonardo, Raffaello, Giorgione, Tiziano, Veronese és Tintoretto munkáit állították ki. A képeket hétfőn csomagolni kezdik, és jövő héten már szállítják is vissza azokat a különböző külföldi múzeumokba.