Helyreigazítás

2010.06.11. 19:44

2009. július 20-án közzétett "A biztosító sem fizet a Király utcai szellemházban” című írásunkban azt a valós tényt, hogy építész szakember szemrevételezés után kritizálta véleményében az építkezés (Király utca Central Passage) minőségét, olyan hamis színben tüntettük fel, hogy azt egészében silány minőségűnek minősítette volna.

Az építészszakember véleményét megalapozatlanul neveztük hivatalos szakértői véleménynek, amely súlyos építési hiányosságokat tárt volna fel.

Azt a valós tényt, hogy az épület alapjának szigetelését szakemberek kivizsgálandónak tartották, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy a szigetelés gondjai tekintetében a Fadesa Zrt. felelősségét érdemben megállapították volna.

A kivitelezéssel kapcsolatos minőségi kifogások valós tényét olyan hamis színben tüntettük fel, hogy az negyedosztályú anyagokkal történt volna.

Azon valós tényeket, hogy a vitázó felek közösen kívántak szakértőket megbízni, viszont a Fadesa Zrt. végül is egyoldalúan lépett az ügyben, olyan hamis színben tüntettük fel, hogy a cég nem végeztetne érdemi vizsgálatot.

Olyan hamis látszatot keltettünk, hogy érdemi szakértői becslés létezne az épület rendbehozatala költségéről 5 milliárdos összeggel számolva, jelenleg ilyen becslés nem áll rendelkezésre.

Valótlanul állítottuk, hogy az épületből elmulasztották volna a terveknek megfelelő hangszigetelést. Speciális hangszigetelést a volt diszkó üzemeltetője lett volna köteles létrehozni, de ezt nem tette meg.

A helyszínen készült felvételek közé megtévesztően helyeztük el egy börtöncella képét, a felvétel nem a helyszínen készült.