Anthony Hopkins rosszul lett nálunk

2010.07.26. 17:43 Módosítva: 2010.07.26. 20:50
Egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a Magyarországon forgató Anthony Hopkins rosszullétéről. Az biztos, hogy mentőt hívtak hozzá, de az Állami Egészségügyi Központba végül nem érkezett meg. Kérdés, hogy egyáltalán szükség lesz-e kórházi kezelésre.

Rosszul lett, és mentő vitte kórházba a május óta Magyarországon forgató Anthony Hopkinst a fóti filmgyárból a Független Hírügynökség híre szerint. Információink szerint a 73 éves, világhírű színész a mogyoródi Astra filmstúdióban dolgozik. Itt kérdésünkre annyit árultak el, hogy valóban itt forgat, azonban nem vitték kórházba.

Howard Ellis, a Magyarországon készülő Rite (Rítus) című film producere az MTI-nek cáfolta, hogy a világhírű színész egyáltalán rosszul lett volna forgatás közben.

Az ÁEK kapott ilyen információt

Bozi Judit, az Állami Egészségügyi Központba (ÁEK) kommunikációs osztályvezetője az MTI-nek azt mondta: valóban kaptak olyan tájékoztatást, hogy ebbe a kórházba szállíthatják Anthony Hopkinst, de végül nem vitték oda.

Információink szerint volt arról szó, hogy az ÁEK helyett a színészt saját kérésére a Telki Magánkórházba szállítják tovább. Ezt viszont a kórház ügyvezető igazgatója az intézmény szigorú szabályaira hivatkozva sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta. "Nagyon komolyan vesszük, hogy a betegeinkről semmilyen információt nem adunk ki, és ez arra is vonatkozik, ha valaki nem a betegünk" - mondta Pócs János.

Anthony Hopkins és Colin O'Donoghue a Rite forgatási helyszínén
Anthony Hopkins és Colin O'Donoghue a Rite forgatási helyszínén

Az Index elért több, a forgatáson közreműködő magyar filmest, ők azonban szerződésükben rögzített titoktartási kötelezettségükre hivatkozva semmilyen információt nem erősítettek meg. Egyikük csak annyit mondott: semmilyen komolyabb rosszullétről nincs szó, a
forgatást folytatják. A Tv2 Aktív című műsorában magas vérnyomást emlegettek.

Ugyanakkor arról sem tud senki, kiad-e a produceri iroda valamikor részletesebb tájékoztatást az ügyben, tekintve, hogy az eddigi hírek alapján az MTI-nek adott, a rosszullét tényét is cáfoló nyilatkozat sem tűnik teljesen megalapozottnak.

Lassan vége a forgatásnak

A Rítus filmet Mikael Håfström rendezi Matt Baglio könyve alapján. A történet szerint egy hitében megingott papnövendéket a Vatikánba küldenek, hogy egy veterán paptól sajátítsa el az ördögűzés mesterségét. Anthony Hopkins az ördögűzésben jártas papot alakítja, rajta kívül kívül Toby Jones, Alicia Braga és Ciaran Hinds szerepel az alkotásban.

Információink szerint a hétfői már az utolsó előtti forgatási nap. Ha a rosszullétről szóló hír igaz, a menetrendben annyi változás történik, hogy kedd délelőtt helyett feltehetően délután fejezik be a munkát.

Sir Anthony Hopkins

1937. december 31-én született a walesi Port Talbotban. Az Egyesült Államokban él, brit és amerikai állampolgársággal rendelkezik. 1974-ben látogatott először Los Angelesbe, és beleszeretett a városba, ekkor Angliában már híres színész volt. Amerikában keményen inni kezdett, de egy elvonókúrának köszönhetően kigyógyult az alkoholizmusból. II. Erzsébet királynő 1993-ban ütötte lovaggá figyelemre méltó munkássága elismeréseként. Oscar-díjat az 1991-es A bárányok hallgatnak című film főszerepéért kapott, Dr. Hannibal Lecter, a kannibál mai napig egyik legismertebb szerepe. Ezután még háromszor jelölték Oscarra: 1993-ban a Napok romjai brit filmdrámáért, 1995-ben az Oliver Stone-féle Nixon címszerepéért, majd Steven Spielberg Amistadjának mellékszerepéért.