Nincs fűtés a Katona József Színházban

2011.01.23. 12:56
Nincs fűtés a budapesti Katona József Színházban, ez az állapot akár egy hétig is eltarthat, de az előadásokat minden körülmények között megtartják.

Vasárnap reggel a kéményseprő vállalat és az V. kerületi városüzemeltetési kft. munkatársai a Petőfi Sándor utcai épületben megállapították, hogy a gáztüzelésű központi kémény több helyen lyukas, használata tilos, életveszélyes, ki kell cserélni.

A munkálatok várhatóan egy hétig tartanak, ez idő alatt nem lesz fűtés sem a színházban, sem az épület mintegy harminc lakásában, ami körülbelül száz lakót érint.

Soron kívül fog a Katona József Színház fűtési ügyével foglalkozni a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. V. kerületi kirendeltsége, mondta a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője vasárnap.

A színház pénteken mutatja be Molière A mizantróp című darabját, a jövő hét próbahét, szerdán főpróba, a színészeknek reggel, este próbálniuk kellene, de máris érezhetően csökken a hőmérséklet az épületben, mondta Mattyasovszky Bence ügyvezető igazgató. A szakmai vezetéssel egyeztetett álláspont egyelőre az, hogy előadás nem maradhat el.

A művészek akár pulóverben, kabátban is megtartják az előadásokat, a kollégák forró teát fognak osztani azoknak, akik ilyen körülmények között is kitartanak a színház mellett. Természetesen, aki szeretné visszaváltani a jegyét az megteheti, de ezekkel a kérdésekkel kapcsolatos végleges döntéseket a jövő hét közepén kell majd meghoznia a színház vezetésének, mondta Mattyasovszky Bence.

A Fővárosi Gázművek munkatársa szombaton azt mondta: a kazán égésterméke visszaáramlott a ház udvarába. A szakemberek mérései szerint magas volt a levegő szén-monoxid szintje, ezért zárták el a gázt.