Végrehajtás az EKF volt főigazgatója ellen

2011.02.08. 12:49

Végrehajtási eljárást kezdeményeztek az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program volt főigazgatója ellen, miután a megadott határidőig nem fizette meg volt munkáltatója, a Pécs2010 Menedzsmentközpont ellen indított munkajogi perének költségeit.

A Pécsi Újség szerint a helyi ítélőtábla tavaly október közepén hozott jogerős döntése szerint Mészáros Andrásnak több mint 1,7 millió forintos perköltséget kellett volna megfizetnie, ezt azonban eddig nem tette meg. A lap értesülései szerint a menedzsmentközpont (illetve jogutódja, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft.) jogi képviselője végrehajtási eljárást kezdeményezett az összeg behajtásáért.

Mészáros Andrást 2008. október 9-én menesztette a pécsi közgyűlés, bizalomvesztéssel, a beruházások késlekedésével, a szponzorációs bevételek elmaradásával indokolva döntését, valamint azzal, hogy a város nem tudott kitörni a felvezető éveket övező negatív hírspirálból.

Mészáros András ezután munkaügyi pert indított, több mint negyvenmillió forintos kártérítésre tartott igényt, mivel szerződése 2010 végéig szólt. Az elsőfokú bíróság megítélt kilencmillió forintot (és kamatait), a Pécsi Ítélőtábla október közepén hozott jogerős döntése szerint azonban nem jár neki kártérítés, továbbá 1,7 millió forintos perköltség megfizetésére is kötelezték.