Pongrác
12 °C
23 °C

Thatcheréknek nem jön be a Vaslady forgatókönyve

2011.02.13. 17:31

Nem tetszik Margaret Thatcher családjának az egykori brit kormányfőről készülő film forgatókönyve, számolt be róla a The Daily Telegraph online kiadása.

A telegraph.co.uk értesülése szerint Thatcher hozzátartozói azt kifogásolják, hogy a film demenciában szenvedő, magában beszélő nőként mutatja be a Vaslady-t, aki megbánással gondol vissza életére és politikai karrierjére.

A Pathé produkciós cég igazgatója, Cameron McCracken elismerte, hogy a film "a közelmúltban játszódik, és Thatcher asszony rendkívüli pályafutásának győzelmeire és mélypontjaira is visszatekint". Ugyanakkor hozzáfűzte: "Ez az alkotás a hatalomról és annak áráról szól. Ebben az értelemben bárkiről szólhat, akinek valaha összhangba kellett hoznia a magánéletét és a közszereplői karrierjével."

A The Iron Lady (A Vaslady) című film forgatási munkálatai már január végén elkezdődtek. Nagy-Britannia egyetlen női miniszterelnökének szerepét az Oscar-díjas Meryl Streep játssza, aki a minap a brit parlamentben a jelenlegi kormányfő és a képviselők vitáját végighallgatva készült a szerepre.

Thatcher 1979-től 1990-ig töltötte be a brit kormányfő tisztét. Kemény gazdasági és szociális politikájával kivezette Nagy-Britanniát a gazdasági válságból. Ugyanakkor kritikusai szemére hányják, hogy neki köszönhetően vált a brit nemzet érzelemszegény, teljesítményorientált társadalommá.

Az elmúlt években többnyire aggasztó hírek érkeztek a ma már 85 éves volt miniszterelnök egészségi állapotáról. Thatcher a lánya szerint demenciában szenved és több kisebb stroke-on is átesett.