Houdini utolsó társa 103 évesen halt meg

2011.03.24. 12:31
Elhunyt 103 éves korában Dorothy Young amerikai táncos. Ő volt az utolsó a magyar származású világhírű illuzionista, Harry Houdini egykori színpadi társai közül.

Dorothy Young 17 évesen csatlakozott Houdini társulatához és részt vett az illuzionista utolsó, 1925-26-os amerikai turnéján. Houdini 1926 októberében halt meg Detroitban, alig két hónappal azután, hogy Young elhagyta társulatát.

A táncosnő később jelentős karriert futott be, filmszínészettel, írással és festészettel is foglalkozott; 2005-ben szerepelt a Houdini: Unlocking the Mystery (Houdini: A titok felnyitása) című dokumentumfilmben is.

Dorothy Young 103 éven hunyt el; a hírt a New Jersey állambeli Drew Egyetem jelentette be, melynek jelentős támogatója volt, többek között egy 13 millió dolláros (2,47 milliárd forint) művészeti központ létrehozását finanszírozta, mely a nevét viseli.

Harry Houdini éppen 137 évvel ezelőtt, 1874. március 24-én született Budapesten Weisz Erik néven. A jubileumot a Google is felidézi a kezdőoldalán található logóban.

Állítólag Houdini egyszer a Scotland Yard rendőreinek szeme láttára szabadult ki egy bilincsből. A Handcuff King (Bilincskirály) néven emlegetett illuzionista kiszabadította magát ketrecből, bilincsből, láncból, kötélből, sőt még kényszerzubbonyból is. Egyik leghíresebb száma a kínai vizes kínzókamrából való szabadulás volt, melynek szerzői jogát is levédette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport