Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Salander újra Blomqvistba bonyolodik

2011.03.29. 15:06
Kanadában mélyül tovább a kapcsolat Lisbeth Salander és a nyomozó újságíró, Mikael Blomqvist között, nyilatkozta Stieg Larsson közeli barátja, Kurdo Baksi az Expressen svéd lapnak a bestseller-könyvsorozat 4. részének kéziratáról.

Az elhunyt Larsson élettársa, Eva Gabrielsson saját bevallása szerint a 4. regény nagy részét otthon őrzi számítógépen; mivel azonban formálisan sosem voltak házasok, állandó harcot folytat Larsson családjával a Millennium jogait illetően, így egyelőre nem hajlandó a befejezetlen kézirat nyilvánosságra hozatalára.

A még kiadatlan történetben állítólag Lisbeth Salander, a hekker főhősnő ikertestvére, Camilla nagyobb szerephez jut. Őt eddig a 2. Millennium-regényben, A lány, aki a tűzzel játszott című részben emlegették.

Baksi szerint, aki My Friend Stieg Larsson címmel tudott bestsellert írni, a szerző részletes bevezetőt illetve befejezést írt a 4. epizódhoz halála előtt. A poszthumusz kiadvány köztudottan 5-6 részesnek készült.

A Stieg and I című életrajzában Gabrielsson a 4. könyvet God’s Revenge
munkacímen említi. Egy állítólagos nyilatkozat szerint be is tudná fejezni Larsson helyett. Egyelőre azonban Larsson kiadói — mind Svédországban és nemzetközi szinten — nem tervezik a következő epizód megjelentetését.