Hoffmann Rózsa európai tehetségnappá nyilvánítaná Bartók születésnapját

2011.04.07. 14:46
Legyen európai tehetségnap 2012-től Bartók Béla születésnapja, március 25-e - ezt kezdeményezi az Európai Bizottságnál az oktatási államtitkár.

Hoffmann Rózsa pedagógusoknak írt levelét csütörtökön tette közzé a kormany.hu.Az oktatási államtitkár levelében úgy fogalmazott, a magyar pedagógia számára mindig is rendkívül fontos volt a tehetséggondozás, amelynek eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a magyarság, lélekszámához képest, kiemelkedően sok világhírű tudóssal, művésszel gazdagította az emberiség szellemi életét.

Mint Hoffmann Rózsa írta, tanulva az elődök kiváló példájából, oktatásért felelős államtitkárként elhatározta, hogy kezdeményezi az Európai Bizottságnál: nyilvánítsa európai tehetségnappá 2012-től kezdődően Bartók Béla születésnapját, március 25-ét.

Az államtitkár indítványozza: a következő tanévtől kezdve a tanulmányi, sport és művészeti versenyeket, seregszemléket, kiállításokat és a tehetséggondozás eredményeit felmutató különböző iskolai, kollégiumi akciókat úgy időzítsék, hogy az európai tehetségnap az ország minden pontján valóban a tehetség ünnepe legyen.