Jelmezverseny és aggastyánok a könyvfesztiválon

2011.04.16. 15:28

100 jelmezes diák várta a Millenárison megrendezett XVIII. Budapesti Könyvfesztivál vendégeit, ahol először rendeztek jelmezes vetélkedőt a szervezők. A jelentkezők feladata az volt, hogy valamely kedves olvasmányuk szereplőnek jelmezét öltsék magukra, s előadjanak egy-egy jelenetet a fesztiválon.

A versenyre 11 csapat regisztrált, volt, aki Kisvárdáról utazott a fővárosba a megmérettetésre. A résztvevők Rómeó és Júlia, Abigél, a Csodaszarvas, Az ember tragédiája és a János vitéz szereplőinek jelmezét öltötték magukra, és jeleneteket adtak elő a domboldalon illetve a nagyobb közlekedési csomópontokban. A díjazottak több tízezer forintos könyvcsomagokat kapnak ajándékba

Születésnapi szalon zárja a fesztivált

A könyvfesztivált záró esemény a Születésnapi Irodalmi Szalon lesz, melyet vasárnap délután négy órától rendeznek meg a Millenáris Teátrumában. Az esemény legidősebb vendége a 85 éves Vasadi Péter lesz. Az irodalmi szalonba ugyanis minden évben a hatvanéves, vagy annál idősebb írókat hívják meg.

Idén a nyolcvanéves Czigány György, Poszler György és Szakonyi Károly, a hetvenöt éves Bárdos Pál, Buda Ferenc, Fenákel Judit, Kabdebó Lóránt és Ungváry Rudolf, a hetvenéves Jankovics Marcell, Kis Pintér Imre, Komáromi Gabriella, Szakolczay Lajos és Végel László, valamint a hatvanéves Barna Imre, Dérczy Péter, Kőbányai János, Kukorelly Endre, Markó Béla és Turcsány Péter kapott meghívást.