Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Megrongálták Serrano levizelt feszületét

2011.04.18. 18:01

A francia rendőrség két vandált keres, akik hétfőn az avignoni Collection Lambert kortárs múzeumban megrongálták a New York-i fotóművész, Andres Serrano Piss Christ című képét, melyen egy vizeletbe állított feszület látható. A kép a világon mindenhol nagy vitákat váltott ki, itthon a kiállítás plakátját akarta leszedetni Tarlós István, III. kerületi polgármester 2002-ben.

A vandálok kalapáccsal és  csavarhúzóval támadtak a képre, és megsebesítették azt a három őrt is, akik megpróbálták ezt megakadályozni. A támadásban a fotós egy másik képe is megsérült.

000 Par6217542

Szombaton néhány száz tüntető már tiltakozott a múzeum előtt, és az avignoni püspök is kérte a képek eltávolítását. A múzeum a tervek szerint kedden kinyit, és a megrongált képeket is bemutatják.

Frederic Mitterrand kulturális miniszter elítélte a támadást, bár elismerte, hogy a Piss Christ többeket sérthet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek