Kirúgták a Vörösmarty Színház igazgatóját

2011.04.20. 20:50
Visszavonta a Vörösmarty Színház igazgatójának vezetői megbízatását Székesfehérvár közgyűlése. A képviselők a polgármester indítványára, rendkívüli zárt ülésen döntöttek erről.

Brájer Éva (Fidesz), a kulturális ügyekért is felelős alpolgármester tájékoztatása szerint a 2008-ban kinevezett Vasvári Csaba április 27-én távozik igazgatói posztjáról, de a társulat tagja marad. A színházvezető posztjának betöltésére hamarosan pályázatot írnak ki. Az új direktor megválasztásáig a szervezeti és működési szabályzat értelmében a művészeti vezető irányítja a színházat.

A megbízatás visszavonásának okairól Brájer Éva azt mondta, hogy az többhónapos folyamat következménye.

Vasvári Csaba leváltásáról szerdán este közleményt adott ki az önkormányzat kommunikációs központja.

Azt írták: az egy ellenszavazat mellett meghozott döntés oka az, hogy "a fenntartó önkormányzat bizalma az utóbbi hónapokban megingott a Vörösmarty Színház vezetésében."

"Székesfehérvár és a megye színházkedvelő közönsége joggal várja el önkormányzatunktól, hogy a fenntartásában működő színházat, amely évente több százmillió forintból gazdálkodik, a vidéki színházak legjobbjai között tartsák számon. A nagy többséggel meghozott közgyűlési döntéssel a várost irányító testület a továbblépés, a fejlődés útját nyitotta meg" – indokolta a menesztést Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester.