Tarlós: Koltay 23 engedély nélküli szerződést írt alá

2011.06.09. 21:09 Módosítva: 2011.06.09. 21:09
Tarlós István szerint Koltay Gábortól azt kérték, ne pazaroljon, ügyvezető igazgatóként takarékoskodjon és teremtsen rendet a József Attila Színházban, de huszonhárom engedély nélküli szerződést írt alá.

Tarlós István főpolgármester szerint Koltay Gábor, a budapesti József Attila Színház felmentett ügyvezető igazgatója megszegte a megállapodást, nem tartotta szem előtt a takarékoskodást, ezért kellett távoznia.

Tarlós István a Hír Televízió Rájátszás című műsorában hangsúlyozta, a városvezetés célja, hogy megmentse az anyagi nehézségekkel küszködő színházat. Méhes Lászlónak, a teátrum korábbi vezetőjének azért kellett mennie, mert pazarló szerződést kötött, "Koltay Gábor viszont nem egy, hanem 23 engedély nélküli szerződést" írt alá - fogalmazott a főpolgármester.

Tarlós István azt mondta, azért hívta a színház élére Koltay Gábort, mert "ő is egy határozott egyéniség". Hozzátette azonban, a szabályokat mindenkinek be kell tartania. Koltaytól azt kérték, ne pazaroljon, ügyvezető igazgatóként takarékoskodjon és teremtsen rendet - hangzott el.

A főpolgármester elmondta, munkatársai hitelt érdemlően bizonyították, hogy Koltay Gábor 23 engedély nélküli szerződést kötött. "Tudta jól, hogy elődjének miért kellett mennie. Nem vagyok hajlandó vitatkozni... Nem csinálom vissza" - fogalmazott.

Koltay Gábort szerdán mentette fel tisztségéből Csomós Miklós, az ügyvezető igazgató megdöbbenéssel fogadta a döntést, a társulat csütörtökön kiállt mellette.