Elárverezték Billy, a kölyök fényképét

2011.06.26. 15:00

Billy kölyökről csak egyetlen ismert kép van, ezt 1879-ben vagy 1880-ban készítették Fort Sumnerben, Új Mexikóban. A képen a pisztolyhős kopottas ruhában, kalapban néz a kamerába, kezében az elmaradhatatlan Winchersterrel.

Ezt a képet árverezték el Denverben 2,3 millió dollárért. A vásárló, William Koch magángyűjtő hatszor annyit fizetett érte, amennyire előzetesen becsülték az értékét. Az aukció előtt Melissa McCracken, a Brian Lebel's Annual Old West Show & Auction aukciósház szóvivője azt mondta, ez az egyetlen fennmaradt kép Billyról, valószínűleg ez fogta meg az emberek fantáziáját.

Billy, a kölyök egy barátjának, Dan Dendricknek adta a képet. Dendrick családjának a tulajdonában volt a fénykép egészen mostanáig. Billy New Yorkban született, de Coloradóba költözött anyjával és testvérével, amikor az apja meghalt. Rabló lett belőle, szinte az összes déli államban és Mexikóban is vérdíjat tűztek ki a fejére.

A legenda szerint 21 embert ölt meg, de néhány forrás szerint ez a szám 27. Billyt 1878-ban elfogták és akasztás általi halálra ítélték, de megszökött. Végül 1881. július 14-én ölte meg Patrick Floyd Garrett seriff.