Összedőlt a színpad a Bluesfest fesztiválon

2011.07.18. 13:21
Összedőlt a nagyszínpad helyi idő szerint vasárnap éjjel a kanadai Ottawa Bluesfest zenei fesztivál a viharos időjárás miatt. A balesetben tízen megsérültek, köztük egy ember súlyosan, közölték a szervezők.

Egy 49 éves férfit láb- és medencecsonttöréssel vittek kórházba, egy másik néző gerinc-, egy harmadik mellkasi fájdalmakra panaszkodott, a többiek kisebb sérüléseket szenvedtek: például kificamodott a bokájuk. Őket a helyszínen ellátták. A meteorológia előtte viharos szelet jósolt Ottawa környékére, helyenként 90 kilométeres óránkénti széllökésekkel.

450 ott collapsed stage 110717

Az Ottawa Bluesfest Észak-Amerika második legnagyobb szabadtéri zenei eseménye. A fesztivált először 1994-ben rendezték meg; akkor még háromnapos rendezvény volt egyetlen színpadon. Mára 12 napos, több helyszínen zajló zenei eseménnyé nőtte ki magát, amely több százezer látogatót vonz.

Az évek során fellépett a Bluesfesten többek között Bob Dylan, Carlos Santana, a ZZ Top, a White Stripes, a Manu Chao, James Brown, az INXS és az Iron Maiden.