Vége a Mikroszkóp Színpadnak?

2011.07.22. 18:13
Mivel senki nem pályázott, a főváros újragondolja, hogy mi legyen a Mikroszkóp Színpaddal. Kulturális intézmény marad, de lehet, hogy nem színházként üzemel majd.

Nem érkezett pályázat a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Mikroszkóp Színpad nonprofit kft. üzletrészének értékesítésére és a kft. által használt helyiségek bérletére.  A pénteken lejárt határidőt azonban nem hosszabbítják meg, hanem más megoldást keres a Fővárosi Önkormányzat. Erről a közgyűlés várhatóan ősz elején dönt.

A pályázatot a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. még június végén hirdette meg, miután a június 6-i évadzáró társulati ülésen Verebes István igazgató, aki a pénzügyi keret szűkösségére hivatkozva 2010. december 1-jén adta be felmondását, azt mondta, a színháznak nincs tartozása, azaz működőképesen adja át a Kabaré 24 néven működő Mikroszkóp Színpadot.

Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes korábban elmondta: azután döntöttek hasznosítási pályázat kiírásáról, hogy Verebes csupán az évad végéig vállalta az intézmény vezetését, és több támogatást egy új igazgatónak sem tudna biztosítani a főváros. Csomós kihangsúlyozta, hogy az épületben mindenképpen kulturális intézmény működik a továbbiakban is, de nem feltétlenül színház.