Aláírták a Zeneakadémia kivitelezési szerződéseit

2011.08.26. 13:31

Aláírták a Zeneakadémia felújításának kivitelezői szerződését; a dokumentumot pénteken Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, valamint a három kivitelező, az Arcadom Zrt., a Laki Épületszobrász Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. vezetői látták el kézjegyükkel.

Az európai uniós támogatással készülő projekt "a Liszt Ferenc Zeneakadémiája, az európai felsőfokú zenei oktatás megújuló központja" elnevezést kapta, a kivitelezői szerződés értéke csaknem 6 milliárd forint, a felújítást, amely a műemléki értékek megőrzése mellett teljes korszerűsítéssel jár a Liszt Ferenc téren, 20 hónap alatt kell elvégezni.

A munkálatok már hétfőn megkezdődhetnek, miközben az egyetem költözik a Wesselényi utcai teljes rekonstrukcióval létesített új épületébe, ahol a szeptemberi tanévnyitót fogják tartani.

A szerződés aláírásakor Batta András rektor felidézte, hogy a forráskeresés és az elhúzódó közbeszerzési eljárások miatt hosszú, rögös út zárult le a 2003-as építészeti terv pályázat eredményhirdetése óta. Mint elhangzott, a projekt gyakorlati elindulása a növendékek, a tanári kar és a zeneszerető közönség számára egyaránt kiemelkedő jelentőségű, hiszen az épület Liszt Ferenc szellemi és művészi örökségét hordozza.