Nyolc előadásban veszik át Stohl szerepeit

2011.09.07. 16:42
A Nemzeti Színház nyolc előadásában veszik át a börtönbüntetésre ítélt Stohl András szerepét kollégái, az Úri muri című darabot pedig egyelőre nem tűzi műsorra a színház.

Stohl Andrást kedden ítélte jogerősen tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre a Pest megyei bíróság; az ittas vezetés miatt elítélt színész-műsorvezető csak a büntetés felének letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.

A Nemzeti Színház már az ítélethirdetés után jelezte: tudomásul veszik a színész ügyében hozott jogerős bírósági ítéletet, és a színház működésében történő változásokról tájékoztatják a közvéleményt.

A színház szerdai közlése szerint a teátrum műsorában az alábbi változások történnek a 2011/2012-es évadban:

Az ember tragédiája című előadásban az Eszkimó szerepét Makranczi Zalán, a Berzsián és Dideki című előadásban Berzsián, a költő szerepét Földi Ádám, a Holdbeli csónakos című előadásban Vitéz László szerepét Fehér Tibor, a Tartuffe-ben Orgon szerepét Hevér Gábor, a Tizenkét dühös ember című előadásban a 7. esküdt szerepét Znamenák István, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című előadásban Abram szerepét Nagy Zsolt, az Egyszer élünk... című előadásban a tiszteletes és a szovjet százados szerepét Alföldi Róbert, a Szent Johanna című előadásban Jean Dunois, az Orléans-i Fattyú szerepét Szabó Kimmel Tamás játssza.

Az Úri muri című előadást egyelőre nem tűzi műsorra a színház.

A honlapjuk szerint további két új előadásban szerepelne Stohl András, ám ezek bemutatóját eredetileg is az évad második felére tervezték.