Stohl szerződést bontott a Nemzetivel

2011.09.26. 08:54

Sírva búcsúzott a Nemzeti Színház társulatától az ittasan balesetet okozó Stohl András, aki október ötödikén kezdi meg 10 hónapos börtönbüntetését tököli fiatalkorúak börtönében, tudta meg színházi körökből a Bors. A színész szerepeit szétosztották, kivéve Csörgheő Csulit, mivel az Úri murit inkább leveszik a műsorról.

A Bors értesülései szerint Alföldi Róbert továbbra is nagyra tartja Stohlt, ezt jelenlétével demonstrálta is a bírósági tárgyaláson, de egy állami intézmény vezetőjeként jogszabályok kötelezik. A börtönbe készülő színészt az vigasztalhatja, hogy büntetés letöltése után visszavárják a Nemzetibe. Úgy tudni, szabadulása után az RTL Klub is számít rá. Stohl október 5-én a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe vonul be, de büntetését a tököli fiatalkorúak börtönében tölt majd le. Itt (a nevével ellentétben) felnőtt korú elítélteket is elhelyeznek.

"Stohl Andrást az ismertsége megvédheti a komolyabb konfliktusoktól, mert ha baja esne, az országos botrányt váltana ki, ami rossz fényt vetne a büntetés-végrehajtás egészére - nyilatkozta a Borsnak Végh József kriminálpszichológus. - Valószínűleg olyan helyre teszik majd, ahol kevés atrocitás éri, ne legyen kitéve támadásnak, verekedésnek, belharcoknak. Van, aki izommal teremt magának státuszt, de Stohl Andrást a sztársága megvédheti. Ezt tisztelik az elítéltek. Kóstolgathatják, ám ha Stohl beilleszkedik a börtönéletbe, elfogadja a szabályokat, és úgy éli meg, hogy ő is csak egy a sok közül, akkor nem lehet nagy baj."