Nem egész estés filmeket is támogatnak

2011.09.30. 17:17
Csütörtökön mutatta be a Médiatanács a filmes szakmának azt a támogatási koncepciót, amit 2011. szeptember 21-én fogadott el a testület.

Eddig írta a Médiatanács az új filmtámogatási koncepciót, szeptember 21-én fogadta el a testület, 29-én mutatta be a filmes szakmának, és idén novemberben bocsátja ki a 2011. évi támogatási tervében szereplő dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmek támogatására, valamint a televíziófilm-forgatókönyv és tévéfilmterv-támogatások jövőbeni lehetőségeire a filmes pályázati felhívásokat.

Az NMHH szerint egy merőben új koncepcióról van szó: a filmes szakmával való konzultációból született, fő célja a sokszínű és kiemelkedő színvonalú pályamunkák támogatása, illetve a korábbinál kiszámíthatóbb és a forgatási időszakhoz kötődő kiírásokról van szó, amivel a pályázók munkáját szeretnék megkönnyíteni.

Idén 400 millió lesz a közszolgálati tartalmú pályázatokra. A novemberi pályázati kiírás lehetővé teszi, hogy még az idén támogatáshoz jussanak az arra érdemesek.

A három filmes műfaj mellett tévéfilm-forgatókönyvek, tévéfilm-tervek támogatására is lehet pályázni.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az új pályázati felhívásokat október 7-ig terjeszti az új Médiatanács elé.