Az Új Színház-ügyet bírálják a németek

2011.10.26. 10:39
„Az osztrák Schüssel–Haider-koalíció miatt 2000-ben bevezetett EU-szankciók okai végül ártalmatlannak tűnnek összehasonlítva azzal, ami jelenleg Magyarországon történik és valószínűleg a továbbiakban is fenyeget” – áll a Német Színművészeti Akadémia állásfoglalásában.

A bensheimi székhelyű szervezet felszólította Tarlós Istvánt, hogy vonja vissza döntését, amellyel Dörnert nevezte ki az Új Színház élére.

„A háború utáni európai történelemben egyedülálló és mindeddig elképzelhetetlen esemény fordult elő Magyarország fővárosában, Budapesten: Tarlós István, Budapest főpolgármestere a nyíltan antiszemita és széljobboldali Csurka Istvánt, szélsőjobboldali elvbarátjával, Dörner Györggyel együtt az Új Színház vezetőjévé nevezte ki" - tolmácsolja a 168 óra a Német Színművészeti Akadémia állásfoglalását.

Az Akadémia a "legélesebben tiltakozik és felszólítja Tarlós István főpolgármestert döntésének visszavonására. A színház Magyarországon sem lehet antiszemita és rasszista propaganda színtere".

Ezzel egyidejűleg felszólítja a Szövetségi Kormányt, ne hagyja, hogy Magyarország tovább távolodjon az Európai Unió alapvető elveitől.”