Közös pályázatot írt ki a Thália és a Mikroszkóp igazgatói posztjára a főváros

2011.10.28. 15:23

A Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatására írt ki pályázatot a főváros - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pénteken a kormányzati portálon. A pályázóknak 30 napjuk van arra, hogy benyújtsák pályamunkáikat.

www.kormany.hu oldalon elérhető kiírás szerint az ügyvezető igazgató egyszemélyi felelős vezetőként irányítja majd a Thália Színház Nonprofit Kft.-t és a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft.-t. Feladata lesz a két színház művészeti programjának részletes kidolgozása, a Mikroszkóp Színpad esetében a színházterem adottságainak figyelembe vételével, tekintettel a színház hagyományaira a kabaré műfajának megőrzésében és a Thália Színház egészének művészeti koncepciójával összehangolva.

A pályázatot úgy kell elkészíteni, hogy az tartalmazza a két nonprofit társaság 2012. évben lezajló lehetséges egyesülésére vonatkozó művészeti, pénzügyi, szervezeti megvalósítási koncepciót - olvasható a kiírásban, amely szerint a jelentkezőknek megfelelő szakirányú felsőfokú végzettséggel és legalább ötéves szakmai gyakorlattal kell rendelkezniük, a szakterületen szerzett vezetői gyakorlat előnyt jelent.

A Thália Színház ügyvezetői munkakörét a nyertes pályázó 2012. január 1-jétől öt éven át töltheti be. A Mikroszkóp Színpad esetében az ügyvezetői feladatokat szintén 2012. január 1-jétől 2016. december 31-ig láthatja el a nyertes külön díjazás nélkül. Érvényes pályázatot csak a két színházra együttesen lehet benyújtani a kiírásnak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján való megjelentetését követő 30 napon belül. Az elbírálás határideje: a pályázat benyújtását követő 30. nap.

A Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. száz százalékos üzletrészére - Verebes István távozását követően - a nyáron pályázatot írt ki a főváros, ám arra nem volt jelentkező. Ezt követően Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes már nyár végén azt valószínűsítette, hogy a teátrumot a Thália Színházhoz fogják csatolni.

A Mikroszkóp Színpad az év végéig Szabó Attila korábbi gazdasági igazgató vezetésével működik, akinek ügyvezetői megbízatása december 31-ig szól.  A Thália Színházat jelenleg - a még 2009 elején kinevezett - Zimányi Zsófia vezeti, akinek megbízatása 2014. január végéig szól.