Extrémsportos filmfesztivál a Corvin moziban

2011.11.15. 17:10 Módosítva: 2011.11.15. 17:12

Extrémsportos filmfesztivált tartanak november 16-án és 17-én a Corvin moziban. A filmek közt sziklamászás, snowboard, sí, slackline, siklóernyő, speedride és bázisugrás szerepel.

Mount Everest siklóernyővel

A fesztivál egyik húzófilmje a Hanuman Airlines. Ez egy nepáli siklóernyős pilóta és egy hegymászó serpa kalandját mutatja be. A hősök a Mount Everestről akarnak lerepülni kétszemélyes siklóernyővel. A harminc perces film a nepáliak szemével láttatja a Himaláját. A North Face Reel Rock fesztiválon látható lesz a többszörös snowboard freeride világbajnokról, Xavier de La Rue-ről készült film, a Timeline Special Edit.

A Retallack című filmben pedig a többszörös X-Games győztes Tanner Hall-t láthatjuk síelni olyan porhóban, aminek láttán az ember azonnal csatolná a sílécét.

Cold

Fajsúlyos filmblokk várja a sziklamászókat. A Projekt Down Wall napjaink két ismert sziklamászó – Tommy Caldwell és Kevin Jorgeson kalandját örökíti meg az El Capitanon. Heteket töltenek az 1200 m magas falon, a cél az hogy tisztán másszák meg a legnehezebb utat. Sportszakmai szempontból különös jelentősége van a Cold című filmben. Ez egy nyolcezres hegycsúcs, a Gashebrum II. első téli megmászását mutatja be.

A fesztiválnak magyar vonatkozása is van! A PlayGravity 2 című filmben a két magyar siklóernyős sztár, Takáts Pál és Kézi Gábor a világon először kivitelezik az infinity tumbling manővert tandem siklóernyővel. Emellett lesz egy extrémsportolók és természetvédők együttműködését bemutató film – ázsiai keselyűket mentenek a Flight for Survival moziban.

A filmek mellet, hogy a fesztivál még érdekesebb legyen, egy Magyarországon még kevéssé ismert sportág, a slackline mutatkozik be. A Corvin mozi aulájában rendezik az első hazai versenyt. A másik sportesemény pedig a húzódzkodó verseny.