Sas József másnak adta Beleznay pénzdíját

2012.01.09. 11:54
Fanyar szájízzel viseli a Mikroszkóp Színpadon decemberben kapott Böröczky József-emlékgyűrűt az első díjazott, Beleznay Endre, az előre megígért 100 ezer forintot ugyanis a korábbi igazgató, Sas József egyszerűen másnak adta oda az átadón, írta a Blikk.

A teátrum tagjai úgy tudták, a gyűrű és a pénz közösen jár egyetlen embernek, aki ez esetben Beleznay lenne. Ezt maga a kitüntetett is így gondolta: "Korábban úgy tudtam, hogy a Mikroszkóp Alapítvány, amelyben be kell vallanom, nem tudom, pontosan, mit is csinál Sas József, felajánlott hozzá pénzjutalmat is – mesélte Beleznay Endre.

Beleznay Endre
Beleznay Endre

A Pepi-gyűrű átadása után felment a színpadra Sas József, és egy hosszú beszéd után a borítékot, ami a 100 ezer forintot tartalmazta, átadta Beleznay Endre egyik kollégájának, Aradi Tibornak. "Én úgy gondolom, az a pénz nekem járt volna. Vicces, mert az egész gála előtt még poénkodtunk is azzal, hogy Sas majd másnak, történetesen éppen Tibinek adja a pénzt, de akkor osztoznia kell, mert legalább lesz gázsink. Erre éppen ez történt, de Tibi nem osztozott. Eleinte úgy gondoltam, fel kellene háborodnom, hiszen karácsony előtt és persze utána is jól jött volna a pénz, de aztán elmentünk egy étterembe, és megünnepeltük a gyűrűt".

"A Mikroszkóp Alapítvány tagjai úgy döntöttek, hogy az a pénzjutalom Aradi Tibornak jár, aki egy nagyon tehetséges humorista. Természetesen Beleznay Endre is nagyon tehetséges" – jelentette ki az egykori igazgató, majd letette a telefont a Blikknek.