Bozsik Yvette lesz a Trafó vezetője?

2012.01.12. 22:20 Módosítva: 2012.01.13. 08:36

A Trafóban leváltják az intézmény vezetését a szinhaz.hu szerint, legalábbis egy cikkhez egy rövid időre becsatolták a Bozsik Yvette lesz a Trafó igazgatója című hírt. Tény, hogy a jelenlegi igazgató, Szabó György mellett a december elsejei határidőig Bozsik adott még be pályázatot a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére, és az is tény, hogy Tarlós István főpolgármester döntését az igazgatói kinevezésről mostanra ígérte, de a hivatalos döntés még nincs kihirdetve. A lap szerkesztője csak egy előre megírt cikket kapcsolt be véletlenül. Mint mondta, Szabó Györgyől is készült egy hasonló.

A Színház.hu felelős szerkesztőjének levele

"Tisztelt Színház.hu Olvasók! Többen jeleztétek, hogy az "'Ez nem az Új Színház-ügy' - Szász János a Trafóról" című cikkünkben a kapcsolódó anyagok között szerepel egy "Bozsik Yvette lesz a Trafó igazgatója" című cikk, amelyre kattintva hibaüzenetet kap a látogató. Ezután többen jeleztétek azt is, hogy ugyanide "Szabó György marad a Trafó igazgatója" című cikk van belinkelve, amely szintén nem nyílik meg. Majd olyan üzeneteket kaptam, amelyek már arról tájékoztattak, hogy ez a két hír együtt szerepel az oldalon.
Szeretném egyrészt elismerni, hogy valószínűleg mindhárom megfigyelés valós volt. Másrészt szeretném elismerni azt is, hogy mind a két említett címmel létezik egy-egy cikk a Színház.hu szerkesztői rendszerében. Ezen cikkek egyike sem került publikálásra. Ennek oka az, hogy a Trafó következő igazgatójának személye egyelőre még előttünk sem ismert, és előre felkészültünk az A., illetve a B. lehetőségre is.
Az, hogy ezek bekerültek a Szász interjúhoz kapcsolódó anyagként, a kapcsolódó elemeket összeállító modul összeesküvésének eredménye:): pontosabban annak, hogy ez a modul még teszt alatt van.
A lehetséges félreértésekért elnézéseteket kérjük.
üdvözlettel,
Herner Dániel"

Kiszorult a tánc és főképp a hazai alkotógárda a Trafóból, nyilatkozta többször a 43 éves táncművész a jelenlegi vezetőről. A hazai kortárs művészet felé nyitna Bozsik, aki a Táncművészeti Főiskola koreográfus tanszékvezetője is. "13 éve a külföld felé való kommunikációt, a rólunk alkotott képet Szabó György ízlése határozza meg. Az, hogy ezen változtatni kell, nem csak az én véleményem" - fogalmazott decemberben a szinhaz.hu-nak.

Bár programját eddig nem hozta nyilvánosságra, az origo-nak elmondta: A gyerekszínház innovatív formái érdeklik, például az olyan kísérleti irányok, mint a csecsemőszínház. A vidék felé is nyitna, tervez egy országos Trafó-hálózatot, és hisz a kelet-európai színházban is. A színvonallal nincs problémája, az eddig a Trafóban bemutatkozó és sikeres magyar alkotók a továbbiakban is kapnának fellépési lehetőséget előadásaikkal, mondta.