László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dörner György átvette az Új Színházat

2012.01.31. 11:42 Módosítva: 2012.01.31. 12:19
Az Új Színház február 1-jével kinevezett igazgatója és Márta István eddigi igazgató között kedd reggel lezajlott az intézmény átadás-átvétele.

Márta István az MTI-t tájékoztatta arról, hogy az átadás-átvételen a főváros képviselője, a színház jogásza, gazdasági vezetője, gazdasági igazgatója, műszaki igazgatója és Dörner György vett részt csapatával. 

Lecsillapítaná a "mérges habokat"

Mint mondta, átadták a megfelelő okiratokat, a színház pecsétjét és az igazgatói iroda kulcsát. Az eseményt követően Márta István és a társulat újvidéki vendégjátékra utazott az Erdő című darabbal. Dörner György az MTI-nek elmondta: az átadás-átvétel rendben lezajlott.

Pozsgai Zsolt, aki február 1-jétől a színház főrendezője, problémaként említette, hogy az egész társulat vendégjátékra utazott, így üres színházban kezdik a munkát. Mint mondta, Kodolányi János Földindulás című művének próbái hétfőn indulnak, csütörtökön társulati ülést tartanak.

Dörner György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának hétfői adásában elmondta: az első intézkedései között szerepel, hogy megnyugtassa a társulatot és a dolgozókat. “Célom, hogy lecsillapítsam azokat a mérges habokat, amik rátelepedtek erre az Új Színházi közéletre” – mondta az Új Színház leendő igazgatója, aki a váltást a parlamenti választásokhoz hasonlította és azt is megjegyezte ő a maga részéről royalista, mégis tudomásul veszi a változást - adta hírül a szinhaz.hu.

A február 1-én hivatalba lépő Dörner György-féle új vezetőség első bemutatója március végén Kodolányi János Földindulás című darabja lesz, amiben csak a társulat néhány tagja kapott szerepet. "Egyetlen előadás sem marad műsoron az Új Színház jelenlegi repertoárdarabjai közül márciusban" - mondta korábban Márta István. A Kodolányi-darabon kívül csak vendégelőadások és koncertek lesznek, lekerül a színház műsoráról a Kávé habbal,  A Grönholm-módszer, a Világszép nádszálkisasszony, az Édentől keletre, és a Váltságdíj, kétszázadik alkalommal és egyben utoljára láthatják a nézők Jiří Menzel rendezésében a Még egyszer hátulról-t.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!