Whitney Houston temetése élőben

2012.02.18. 19:01

A február 11-én elhunyt énekesnő búcsúszertartását New Jersey-ben, a New Hope Baptista Templomban tartják. Whitney Houston családja beleegyezett a temetés online közvetítésébe.

A szertartáson jelen van az énekesnő lánya, Bobbi Kristina és édesapja, Houston exférje, Bobby Brown is. A templomban mások mellett Stevie Wonder és Kevin Costner búcsúztatja Houstont.


Free live streaming by Ustream

Houstonra egy Beverley Hills-i szállodai fürdőszobában, a kádban találtak rá; a világhírű énekesnő receptköteles gyógyszerek és alkohol kombinációjától halt meg, már nem sikerült újraéleszteni.

Whitney Houston 1963 augusztus 9-én született a New Jersey-beli Newarkban. Édesanyja híres soulénekesnő, keresztanyja pedig Aretha Franklin énekesnő volt. 11 évesen kezdett el énekelni a helyi gospelkórusban, de nemsokára már egy New York-i klubban lépett fel az édesanyjával. Houston fénykora 1985-ös debütáló albumának megjelenésétől a 90-es évek közepéig tartott.

Talán leghíresebb dala az énekesnő főszereplésével 1992-ben forgatott Több mint testőr című film betétdala, az I Will Always Love You. A film zenéje 1994-ben az év albuma lett a Grammy-átadón, a betétdal kislemeze pedig minden idők legtöbb példányban elkelt női dala lett az évek alatt.

A 90-es évek második fele óta a zene helyett mindinkább az alkohol- és drogfüggőségéről, valamint a viharos magánéletéről szóló hírekkel keltett feltűnést. A halála után pár nappal tartott 2012-es Grammy-gálán posztumusz díjjal jutalmazták.