Felvásárolta a Libri a Port.hu-t

2012.02.20. 19:45

A Libri Csoport többségi, 80,5 százalékos tulajdonrészt szerzett a Port.hu-ban, a két cég az egyesüléstől hatékonyabb jelenlétet vár a magyarországi és a közép-kelet európai kulturális és médiapiacon.

"A Libri nem csupán a könyvekben látja a jövőt, hanem e termékkört bővítve más, a kultúrával kapcsolatos szolgáltatások piacára is szeretne belépni. Ebben a folyamatban kitűnő partner a Port.hu" - idézi a közlemény Walitschek Csillát, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatóját.

A most létrejövő kulturális- és médiacsoport stratégiai irányítását a Libri Csoport tulajdonosa, Balogh Ákos, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezetője, Walitschek Csilla, valamint a Port.hu alapítója, Veszelovszki Zsolt gyakorolja. A Libri Csoport képviseletét a Port.hu vezetésében a tulajdonosok oldaláról a Libri ügyvezetője látja el.

Walitschek még komplexebb és teljesebb ajánlókat, a könyves tartalmak kiteljesedését és egységesített regisztrációs rendszereket ígért. Elmondta, hogy az indítandó új szolgáltatásoktól eredménynövekedést várnak, erre vonatkozóan azonban nem árult el konkrét előrejelzést. A Libri tavalyi eredményei kapcsán hangsúlyozta, hogy a könyvpiacot sújtó recesszió ellenére is néhány százalékos forgalomnövekedést tudtak elkönyvelni.

A 20 éves Libri Könyvkereskedelmi Kft. 400 munkavállalót foglalkoztató országos hálózat, amely 34 üzletével, internetes áruházával, nyolcmilliárd forint feletti éves forgalmával az ország egyik legnagyobb könyvértékesítőjeként 1,6 millió vásárlót szolgál ki évente. Az 1996-ban alapított Port.hu pedig a legnagyobb kulturális portál a magyar piacon.