Szadomazo szex az új bestseller

2012.03.13. 13:00
Amanda Hayward az e-könyvkiadás arca lett, miután megtalálta az online publikált erotikus szépirodalmi regény műfajában írt Fifty Shades of Grey (A szürke ötven árnyalata) című könyvet, ami azóta a New York Times bestseller lista élére tört. A sidney-i könyvkiadó cégről előtte kevesen hallottak.

A könyv El James-ként ismert szerzője januárig televíziós gyártásvezetőként dolgozott. A könyvet először egy ingyenes oldalra posztolta ki, amit Hayward és partnere amatőr szerelmesregény íróknak hoztak létre.

Miután az online erotikus regény számos olvasó és blogger tetszését elnyerte, piacra dobták e-könyv formátumban is, ami mára 250 ezer példányban kelt el. Később hagyományosan is megjelentették az amerikai piacon.

A könyvet a Twilight felnőtt verziójának tartják. Egy főiskolás, ártatlan diáklány,  Anastasia Steele és egy gazdag fiatal vállalkozó, Christian Grey szerelme bonyolódik benne szadomazo szexjelenetekkel dúsítva. Azóta az első rész trilógiává bővült.

A közösségi oldalak hatására a könyv felkerült a New York Times bestseller-lista élére, jelenleg az első helyen áll aze-könyv eladási adatok alapján. Hét további könyvre szóló szerződést kötött El James-szel a Vintage Books kiadó.