Tényleg a Rákóczi hídnál lesz a Zöld Pardon

2012.03.20. 11:48
Ahogy arra az utóbbi időben már egyre több jel utalt, a Zöld Pardon idén áprilistól a Rákóczi híd mellett nyitja meg kapuit. Mindezt a keddi sajtótájékoztatón erősítette meg a ZP vezetősége.

„A szeptemberi szimpátiatüntetés arra hívta fel a figyelmet, hogy a Zöld Pardonra igenis szüksége van a közönségnek és nagyon sokan szeretnék, hogy legyen folytatás. Ezért egyértelmű volt számunkra, hogy új helyszínt kell keresnünk” – mondta Kővári Zsuzsanna, a Zöld Pardon Kft ügyvezetője. Miután a szórakozóhelynek tavaly el kellett hagyni a Petőfi híd budai hídfőjét, Kővári soha többé nem akart visszatérni a XI. kerületbe, ám egy internetes szavazás azt mutatta: a közönség nem menne el a kerületből.

A Zöld Pardon várhatóan (az engedélyek megérkezésétől függően) április 20-án nyitja meg a kapuit a Magna Cum Laude koncertjével a Rákóczi híd mellett. A helyszín nem az önkormányzat, hanem egy portugál cég tulajdonában van, így a ZP vezetősége szerint kizárható lesz, hogy a szórakozóhely politikai csatározások áldozatává váljon. Az engedélyeket azonban nem a XI. kerület adja ki, ugyanis neki közös cége van a ZP új helyszínének helyet adó terület tulajdonosával, de a vezetőség így is bízik a gyorsaságban.

Kővári Zsuzsanna a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a ZP továbbra is mindenben eleget fog tenni a törvényi előírásoknak, ezért remélik, hogy a hátralévő engedélyek kiadásának a kijelölt önkormányzat részéről nem lesz akadálya. A zajterhelést a minimálisra fogják csökkenteni. A helyszín eleve nagy távolságra van a lakóterületektől, de a színpadot úgy helyezik majd el, hogy az irodaházakat is a lehető legminimálisabban zavarják a koncertek, mondták. Ezen kívül a környezet tisztaságának a megőrzését is a szokott módon végzi majd a szórakozóhely.

A 4-6-os villamos vonalától lévő nagyobb távolságot a Zöld Pardon saját buszjárattal próbálja majd áthidalni, amit 100 forintért lehet igénybe venni, a belépő pedig a tavalyi 400 forint marad, amiket csak kiemelt programoknál emelnek feljebb.

A Zöld Pardon programstruktúrájában sem történik semmilyen változás, így a Lángoló Gitárokon már kiszivárgott előadókat is tényként lehet kezelni. Ezek alapján fellép idén a ZP-ben a nyitó Magna Cum Laudén kívül a Nagy Feró és a Beatrice, a Ganxsta Zolee és a Kartel, az Irie Maffia, a Subscribe, az Anna & the Barbies, a Bëlga, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Supernem, az Ocho Macho, Deák-Bill Gyula valamint egyelőre egyedüli külföldiként a többszörös Grammy-díjas jamaikai Stephen Marley, Bob Marley fia. A zárókoncert ősszel a Péterfy Bori & Love Band lesz.