Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Eperjes jobban van, elhagyná a kórházat

2012.04.06. 08:52
A Blikk értesülései szerint Eperjes Károlyt jövő héten már hazaengedik, hogy ott lehessen az édesanyja temetésén. A színész a gyász és a túlhajszolt életmód miatt került a pszichiátriára.

A bulvárlap úgy tudja, a Kossuth-díjas színművész már jobban van, egy-két napon belül elhagyhatja a Kútvölgyi Klinika pszichiátriáját, ahová azért kellett befeküdnie, mert túlvállalta magát a színházban és lelkileg nagyon megviselte édesanyja halála.

IMG 0240
Fotó: Nagy Attila

Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója szerint Eperjes "nincs súlyosabb állapotban, mint bárki más, amikor túlhajtja magát. Azért feküdt be a klinikára, hogy kipihenje magát. Jól van, rendesen eszik, iszik. Megbeszéltük a színház ügyeit és a jövő évadot."

Mint ismert, Eperjes Károly március 19-én döntött úgy, hogy otthagyja az Új Színházat, annak ellenére, hogy mély barátságot ápol a színház új igazgatójával, Dörner Györggyel, sőt a hírek szerint még lobbizott is a kinevezéséért. A döntés mögött az állhat, hogy Eperjes állítólag csak három rendezővel lett volna hajlandó együtt dolgozni, de az Új Színház a velük való kizárólagos munkát nem biztosította.

Pozsgai Zsolt, a színház főrendezője azt mondta, valóban ajánlottak Eperjesnek olyan szerepet, és rendezőt, akikben a színész nem bízott. "Én nagyon szeretném, ha fiatal rendezőkkel dolgozna együtt, akik esetleg megújulást hozhatnak az ő színészi pályáján. Viszont egy Kossuth-díjas művészről beszélünk, tehát azt gondolom, eldöntheti kivel szeretne együttműködni. Ha találunk rá módot, akkor az Új Színházban újra láthatják majd." - mondta a szinhaz.hu-nak a rendező. A színház vezetése szeretné, de nem lát arra esélyt, hogy a színész náluk folytassa a pályáját. Eperjes Károly az Új Színház-beli munkája mellett a veszprémi színházban volt művészi tanácsadó, áprilistól teljes állásban fog ott dolgozni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?